dimecres, 13 de juny del 2012

10è Aniversari del Consell d'infants

El Consell d’infants es va constituir el 13 de juny de 2002 i està vinculat al departament de Polítiques de Família de l’Ajuntament. Per tant, en aquest curs celebrem el 10è aniversari.


El consell d’infants és un consell de participació infantil en el qual es dóna un espai als infants per poder pensar, raonar, reflexionar, dialogar i fer propostes sobre aspectes que formen part de la seva vida quotidiana a la ciutat, comentant les seves necessitats i els seus desigs, podent d’aquesta manera els adults escoltar la seva paraula.



Objectius del consell d’infants:

• Promoure la participació dels infants a la ciutat.

• Formar persones capaces de viure i conviure en una comunitat.

• Aproximar les nenes i els nens al valor de la democràcia i la participació.

• Promoure els hàbits i actituds dialogants dels infants.

• Facilitar als infants les eines per poder participar en la transformació de la ciutat.



És un treball d’educació en valors tenint present que cal que la ciutat sigui un espai comú de convivència i de relació per a les persones.



• Nombre de membres del Consell dels Infants (curs 2011-2012): 31 infants.

• Franja d’edats dels Consellers : 10-12 anys.

• Àmbit on es desenvolupa l’elecció dels consellers: a l´escola.

• Procediment per a la designació de Consellers : a partir d’un treball que realitzen a l´aula els alumnes com pot ser un dibuix, text, etc. sobre un tema relacionat amb la ciutat, i cada aula escull el seu representant democràticament.



La seu del Consell d’Infants està ubicada en una sala del Castell de Cornellà, un edifici emblemàtic de la ciutat. Les sessions són mensuals d’ 1 ½ hora de durada on es treballa en grups elaborant propostes de millora de temes relacionats amb la ciutat i amb la seva vida quotidiana que finalment són consensuades per tot el grup. Les esmentades propostes són presentades a l’Alcalde i regidors/es responsables de les àrees corresponents, donant aquests la resposta als infants, de les que es poden portar a terme i les que no explicant el perquè.



Cada curs treballem els drets i deures dels infants amb motiu del dia internacional de la infància i els nens i les nenes expressem la seva opinió sobre la ciutat treballant un tema cada curs com per exemple: el logotip del consell, espais públics, la festa de reis a Cornellà, els valors a la ciutat, Campament oriental del Mag maginet, activitats lúdiques per infants, la Festa Major, el Festival Internacional de Pallassos Memorial Charlie Rivel i campanya de civisme.



A destacar que Cornellà de Llobregat al novembre de 2010 va ser reconeguda com a Ciutat Amiga de la Infància per UNICEF-ESPANYA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada